Gode råd om fodring

Foder:

Jeg fodrer dagligt mine kaniner med Grønne Kaninpiller fra den lokale foderstofhandel. Det indeholder alt det de har brug for, og mine kaniner fungerer rigtig godt på dette foder. Mine voksne kaniner får dagligt max en dl. kaninpiller, mens ungerne også får tilsat havre, som sikre fine maver og ingen dødelighed ved fravænning.

Drægtige kaniner eller hun med unger får naturligvis ekstra mad, som trappes ned i takt med at ungerne spiser mere og mere almindeligt foder selv. Unger som er fravænnet, får så meget foder og havre som de kan spise de første 4-6 måneder og så sætter jeg dem ned i foder, for ikke at få overvægtige dyr.

Personligt ville jeg ikke vælge et blandingsfoder, da kaninerne ofte vil sortere de mest fedende korn fra og spise det først, og derved kan man hurtigt få overvægtige kaniner. Desuden er det en meget dyr måde at fodre på, da man risikerer at meget af foderet bare kan kasseres næste morgen.

De får også grønt, men hvad og hvor meget afhænger af årstiden. Det kan være mælkebøtter og græs. Rodfrugter er også en daglig del af deres kost, især om vinteren. Gulerødder er altid et hit i mit kaninhus, og en halv gulerod om dagen er nok til en varieret kost. Mine kaniner elsker at få et stykke tørt brød f.eks. franskbrød, boller eller rugbrød som jeg har skåret i strimler og tørret.

Jeg fodrer kun med kvalitets hø, og jeg betragter hø, som er en stor del af deres daglige kost – hø er lige så vigtigt for kaninen som vand – og så er hø med til, at slibe deres tænder naturligt.

Lukket for kommentarer.